tik tak logo

Grupni treninzi

Treninzi visokog intenziteta

Treninzi visokog intenziteta traju nešto kraće od prosječnog rekreativnog sata i sve se više traže u europskim i svjetskim dvoranama. To su treninzi koji aktiviraju čitavo tijelo u maksimalnom tempu i intenzitetu te traju samo 40 – 45 minuta! Zašto? Zato što tijelo ne može održati maksimalno visok intenzitet treninga duže od 45 minuta i, puno važnije, zato što su najnovija istraživanja pokazala kako programi maksimalnog intenziteta koji na funkcionalan način aktiviraju čitavo tijelo izazivaju tzv. post-burn-effct. To znači da se tijekom sata metabolizam ubrzava, a povećana kalorijska potrošnja traje i do 24 sata nakon završetka treninga.

1. FUNKCIONALNI TRENING

osigurava maksimum izazova, intenziteta i kalorijske potrošnje, a prilagođen je muškom i ženskom tijelu i njegovim potrebama za skidanjem masnih naslaga. Utječe na četiri najvažnije tjelesne komponente: izdržljivost, funkcionalnost, čvrstoću tijela i, naravno, bolji izgled! Funkcionalni trening bez koreografije aktivira tijelo na funkcionalan način, što znači da ga tretira kao cjelinu, stavljajući naglasak na prirodne kretnje i aktivaciju više mišićnih skupina istovremeno.

2. WAKE UP

trening svaki je put drugačiji, poseban. Program je sastavljen tako da se na svakom treningu mijenja koncept, tip vježbi i sadržaj. Jedan je sat to TRX, drugi core fit, treći lagana koreografija na stepu, intenzivne vježbe snage, kombinacija svega navedenog ili pak nešto sasvim drugo! Iznenadite svoje tijelo, usudite se doći na neočekivano, iziđite iz svoje sigurne zone! Zajednički je nazivnik vrlo visoki intenzitet, podizanje metabolizma i poticanje sagorijevanja masti. A kad to sve napravite u 5.15 ujutro, taj je život jedva čekanje.

3. BODY SLIM

je fat burning intervalni trening koji uz jednostavne korake na stepu (i bez stepa), koje mogu pratiti i vježbačice s manje iskustva, kombinira vježbe s bučicama i puno čučnjeva i vježbi za sve ženske kritične zone. Intervali aerobnog treninga i polustatičnih vježbi snage koji se izmjenjuju tijekom sata dovode organizam u zonu maksimalne kalorijske potrošnje. Na ovom će satu voditeljica iz vas izvući maksimum, a tijelo će vidljivim promjenama reagirati već nakon nekoliko tjedana.

4. AERO GYM

je vrsta treninga čiji je osnovni cilj učvršćivanje i oblikovanje svih mišića s naglaskom na bedra, stražnjicu, trbuh i leđa. Preporučuje se svima koji žele preoblikovati svoje tijelo prirodnim metodama – vježbanjem i pravilnom prehranom. Intervali aerobnog treninga i polustatičnih vježbi snage koji se izmjenjuju tijekom sata dovode organizam u zonu maksimalne kalorijske potrošnje. Ako se slijede upute voditelja, intenzitet rada moguće je prilagođavati svojim trenutnim potrebama i stanju. U programu se često koriste rekviziti: TRX trenažeri, step klupice, bučice, gume, štapovi, nožni utezi, loptice i trake, a petkom najčešće STEP aerobik i vesele koreografije. Podna obloga omogućuje udobno izvođenje vježbi u ležećem, klečećem i sjedećem položaju. Najčešće se koristi TRX, a ove treninge vodit će licencirana trenerica TRX-a s dugogodišnjim iskustvom.

5. BUTT LIFTING

je program visokog intenziteta koji naglasak stavlja na ženske najosjetljivije i najkritičnije zone – noge i stražnjicu. Uz puno čučnjeva, mrtvih dizanja, iskoraka i brojnih drugih intenzivnih slide i workout vježbi za stražnjicu, step koreografija srednjeg intenziteta stavlja ovaj program u aerobnu zonu, podižući tako puls, topeći kilograme i podižući i učvršćujući stražnjicu. U programu se često koriste rekviziti: TRX trenažeri, step klupice, bučice, gume, štapovi, nožni utezi, loptice i trake.

Treninzi srednjeg intenziteta

To su treninzi idealni za skidanje potkožnog masnog tkiva, ali i jačanje tonusa mišića. Namijenjeni su svim dobnim skupinama, a pogotovo onima koji se žele dobro zabaviti i još bolje oznojiti te na taj način dovesti tijelo u odličnu kondiciju i zavidnu formu. Osim vlastitog tijela vježbamo koristeći razne rekvizite. Treninzi se izvode uz glazbu, ali bez koreografije. Najvažnije je vježbe izvoditi pravilno i ne prestajati dok voditelj za to ne da znak. Treninzi počinju kardio zagrijavanjem u kretanju (prijenos težine s noge na nogu, trčanje, poskoci…), zatim slijedi kvalitetan dril uz čučnjeve, izdržaje, raznovrsne vježbe snage koje se rade samostalno ili u paru, a zadnja je stanica istezanje i opuštanje.

1. CORE & BOOTY

program sjajan je način da aktivirate stražnjicu, trbuh, leđa i noge bez skakanja. Jačanjem navedenih mišićnih skupina smanjujemo i uklanjamo bolove donjeg dijela leđa i olakšavamo si svakodnevne probleme pretjeranog sjedenja. Trening se temelji na statičkim vježbama, a uz pomoć raznovrsnih rekvizita pojačavat ćemo njegov intenzitet. Vježbe su zabavne, ali zahtjevne i teške, no ipak prilagodljive pojedincu te ciljano vode do snažnog trupa i čvršće stražnjice kao i bolje pokretljivosti cijelog lokomotornog sustava. Tijelo će izgledati ljepše, a vi ćete se osjećati bolje. Preporučuje se svakome tko želi u kratko vrijeme ostvariti vidljive rezultate. Potrebna je želja i dobra volja i već ćete biti na pola puta do ostvarenja svog cilja.

2. MORNING WORKOUT MIX

jutarnji je trening za dodatnu energiju i motivaciju tijekom ostatka dana! Riječ je o treningu koji će probuditi vaš živčani sustav, postići bolji protok kisika i krvi kroz tijelo, stabilizirati vaše hormone. Rezultat je svega toga ubrzan metabolizam, bolja koncentracija i raspoloženje cijeli dan. Trening uključuje rad cijeloga tijela vježbama zagrijavanja, mobilnosti, snage, izdržljivosti i fleksibilnosti s ciljem povećanja razine tjelesnog fitnesa (smanjenje tjelesne i povećanje mišićne mase, poboljšanje kardiovaskularne sposobnosti i funkcionalnosti tijela). Ovakav početak dana dobar je za mlađe i starije, žene i muškarce, jer se svaka vježba može prilagoditi pojedincu.

3. PILATES

je oblik vježbanja u kojem se osim vježbi klasičnog pilatesa pojavljuju vježbe iz drugih područja rekreativnog vježbanja: calleneticsa, workouta, body tehnike i sl. Poboljšava mišićnu i aerobnu izdržljivost, statičku i repetitivnu snagu i koordinaciju pokreta. Cilj je pilatesa aktivirati aerobnu komponentu i potaknuti rad krvožilnog sustava, što znači da ćete na ovom satu potrošiti i koju kap znoja. Sat se sastoji od povezanih vježbi pilatesa, calleneticsa, workouta i body tehnike u jednu cjelinu što vježbanje čini dinamičnim, fluidnim i zanimljivim. Ovaj pilates program nudi upravo to – spoj kvalitetnih pilates vježbi i jednostavnih, ali učinkovitih pokreta. Na kraju sata izvode se vježbe istezanja i opuštanja.

Treninzi nižeg intenziteta

Ako je niskog intenziteta, ne mora značiti da je i neučinkovito. Kalorije i dalje možete gubiti i mršavjeti, a pritom čuvati svoje tijelo od vrućine, pregrijavanja i intenzivnih vježbi. Ako imate prekomjernu težinu, trpite bolove u leđima, rukama i nogama, niste dugo vježbali, vraćate se nakon porodiljnog, svakako uključite neki od ovih treninga u svoju svakodnevnu rutinu za kvalitetniji život.

1. FIZIO PILATES

je program najnižeg intenziteta, koji je u Tik Taku osmišljen kako bi zadovoljio potrebe apsolutnih početnica, osoba srednje i starije dobi, vježbačica s određenim ozljedama, osjetljivom kralježnicom, odnosno svih onih koji žele statičan sat s 50% maksimalnog opterećenja, a najčešće su to osobe starije od 50 godina. Cijeli je sat statičan, vježbe se rade na podu i u stojećem ili sjedećem položaju kako bi se olakšala izolacija osjetljivih dijelova tijela. Svi su pokreti vrlo nježni i neagresivni za osjetljivu kralježnicu i koljena kako bi ih mogle pratiti i najzahtjevnije vježbačice. Program vodi instruktorica educirana na Kineziološkom fakultetu s licencom verificiranom od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta kako bi ovaj kineziterapijski program bio u potpunosti siguran za vježbačice s posebnim tjelesnim potrebama.

2. BASIC PILATES

je program čiji su glavni aduti istezanje i ciljano jačanje mišićnih skupina, pojačavanje fleksibilnosti i razvijanje ravnoteže, polagana glazba i ugodna atmosfera. Rekviziti koji se koriste velike su i male lopte, pilates obruč, trake za vježbanje, štapovi, prostirka… Ovaj program namijenili smo svojim vjernim polaznicama i svima onima koji su upoznati s ovakvim načinom vježbanja. Podigli smo svoje vježbanje na još višu razinu i još ćemo se bolje upoznati s tehnikom pilatesa kao i sa svim rekvizitima koji nam pomažu da nam druženje i vježbanje budu još kreativniji.

Ako imate upit, javite nam se putem obrasca u nastavku. Kontaktirat ćemo vas samo u vezi s vašim upitom i nećemo čuvati vaše podatke dulje nego što je potrebno niti ih dijeliti s trećim stranama. 

Kontaktirajte nas

Probudite se! POKRENITE SE!